АКТУАЛНИ НОВИНИ И ОБЯВИ

2013 г. Фондация "Етническа хармония" изпраща една много успешна 2013 г. През изминалата година участва като партнираща организация в множество международни проекти като даде възможност на редица членове и доброволци да обменят опит с чужди организации. Тази година Фондацияата заведе свои членове в Лондон (проект за работа с младежи в риск), Брюксел (Проект "Аз съм Европа"), в Прага (младежки фестивал), в Тирана (Проект "Европейско гражданство"), Потсдам (семинар "Социално включване чрез музикални и артистични методи"), Ереван (младежки обмен за антидискриминация чрез форум театър), Батуми (обучение за социално включване чрез уличен театър), Крайова (обучение за здравословно хранене) и др.


12.12.2013 "Да празнуваме заедно"

Фондация 'Етническа хармония' седемнадесета поредна година разработва и реализира програми за утвърждаване на хармония, толерантност и взаимопомощ между деца,младежи и възрастни от всички етнически групи в България. Традиционният концерт „Да празнуваме заедно" събра на една сцена младите таланти на Русе и е естествен завършек на една успешна година за организацията, изпълнена с интересни международни проекти и етно-предизвикателства. През тази година заведохме част от арменския състав в Ереван по проект на тема анти-дискриминация чрез методите на театъра. А през май месец фондацията заведе ръководителите на формация „Приста" и на хор „Детски свят" на обучение в Германия на тема „Социално включване чрез музикални и артистични методи". 2012 г. ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА НА УС РУМЯНА КУЦАРОВА ОБМЕНИ ОПИТ СЪС СРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ ОТ МАРИБОР, СЛОВЕНИЯ - ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА ТАЗИ ГОДИНА В ЖЕЛАНИЕТО СИ ДА ПОДКРЕПИ С РАЗНООБРАЗНИ КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ И УЛИЧНИ ИЗКУСТВА КАНДИДАТУРАТА НА ГРАД РУСЕ ЗА КУЛТУРНА СТОЛИЦА НА ЕВРОПА ПРЕЗ 2019Г.

 

 

13.12.2012Г. КОНЦЕРТЪТ "ДА ПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО" БЕ ПОД НАДСЛОВ "КОЛЕДНО ТАЙНСТВО"!

Над120 деца и младежи от различни етнически групи се изявиха на една сцена в традиционния концерт „Да празнуваме заедно" на фондация „Етническа хармония" в Русе. С много талант и вдъхновение те поздравиха публиката в препълнената пленарна зала за Коледните и новогодишни празници.

Тази година концертът бе под надслов „Коледно тайнство". Децата и младежите дадоха най-доброто от себе си на сцената и доказаха за шестнадесета поредна година, че празникът е двойно по-хубав, когато е споделен.

Представителният арменски танцов състав с художествен ръководител Вартануш Хачикян показаха най-новата си продукция. Чаровните деца от балетна школа с ръководител Снежана Байчева бяха едни от най-малките изпълнители, които за първи път стъпиха на сцена. С български изпълнения се включиха фолклорен квартет „Русенски напеви" към читалище „Захари Стоянов" и фолклорна танцова формация „ПРИСТА" към СОУ „Васил Левски". С голям интерес и аплодисменти бе прието етно-ревюто „Красиви и стилни в многообразието" на професионална гимназия по облекло. В своята най-нова колекция те представиха съвременни облекла с мотиви от фолклора на представените в България етноси – български,турски, цигански, руски, арменски, еврейски. В програмата участваха и вокална група „Детски свят" при СОУЕЕ с ръководител Теодора Петрова, Серджо Авакян, Тереза Тодорова, Берна Руфиева. Гимназията по туризъм се включи с кулинарни етно-шедъоври, с които бяха почерпени всички в залата. За всички участници в концерта добрият Дядо Коледа бе подготвил богата почерпка и подаръци.

Идеята на тазгодишния концерт бе да се даде възможност за изява на надарени млади хора, лауреати на конкурси и за пореден път да се докаже, че и в наши дни Канети е прав, като сочи Русе за еталон на етническа хармония.

Поздравителни адреси и почерпка за участниците бяха получени от евродепутата Мария Габриел.Областният управител Стефко Бурджиев и кметът Пламен Стоилов също поздравиха публиката и украсиха сцената с прекрасни кошници цветя. Гостите на концерта поздравиха председателката на УС Румяна Куцарова с прекрасната инициатива и дългогодишната работа на „Етническа хармония" за утвърждаване на толерантност и разбирателство между различните етнически групи, представени в България.

Фондация'Етническа хармония' шестнадесета поредна година разработва и реализира програми за утвърждаване на хармония, толерантност и взаимопомощ между деца, младежи и възрастни от всички етнически групи в България.Традиционният концерт „Да празнуваме заедно" събра на една сцена младите таланти на Русе и е естествен завършек на една успешна година за организацията, изпълнена с интересни международни проекти и етно-предизвикателства.

http://www.ruseinfo.net/news_107860.html

http://www.briagnews.bg/index.php?p=view&id=11456

http://www.ruseinfo.net/afish_16636.html

http://www.mariya-nedelcheva.eu/page.php?id=2341&sec_id=2&lang=bg

 

Екипът на "Етническа хармония" тази година участва в многобройни обучения, регионални и международни форуми в Германия, Белгия, Холандия, Австрия, Словения, Румъния, Словакия, Украина, Сърбия, Франция и др.

 

 

"Етническа хармония" търси нови партнъори от Балканските страни за бъдещи международни проекти и програми.

Този уебсайт е осъществен с помощта на www.ngobg.info